Servicii Chirurgicale

Chirurgia laparoscopica este tehnica chirurgicala prin care se pot realiza interventii variate fara taierea peretelui abdominal. Se fac o serie de orificii cu diametrul de 5-12 mm prin care se introduc o serie de instrumente speciale si se lucreaza sub controlul unei camere video. Procedurile ce pot fi efectuate astfel sunt: apendicectomie, colecistectomie, cura chirurgicala a herneie, interventii bariatrice (de slabit), interventii pe organele genitale interne (uter, ovar, trompe). Procedura necesita o internare de una, doua zile, si nu prezinta dureri postoperatorii.


Himenoplastia este o interventie simpla, nedureroasa, prin care se reface himenul. Nu necesita internare, iar timpul de vindecare este de 2-3 zile. Se poate opera cu anestezie locala.


Chirurgia rupturii de perineu realizeaza corectia defectelor anatomice aparute in principal in urma nasterii vaginale si favorizate de menopauza, obezitate, etc. Interventiile se realizeaza de cele mai multe ori pe cale vaginala, procedeele fiind diferite de la un caz la altul, in functie de situatia anatomica particulara. In anumite situatii se folosesc proteze sintetice (plase). Durata de spitalizare este de 1 zi.


Herniologia presupune cura chirurgicala a herniilor, se poate face fie folosind tehnicile chirurgicale moderne tip tension free, fie laparoscopic. Se folosesc ultimele modele de plase, se poate face cu anestezie locala, nu necesita internare.


Proctologia se ocupa de afectiunile anale si perianale, de tipul abceselor perianale, fistulelor perianale, hemoroizilor, fisurilor anale, polipilor anali. Procedeele sunt diverse si pot fi realizate ambulator, dar tratamentul medicamentos si ingrijirea locala pre si postoperatorie sunt foarte importante. Nu necesita internare, durerile sunt minime.


Vasectomia este un procedeu de sterilizarea permanenta a barbatului. Interventia consta in intreruperea canalelor deferente.


Ablatia tumorilor de parti moi se face chirurgical. Se poate face sub anestezie locala, nu necesita internare. Durerile sunt minime. Poate fi necesar un examen de laborator al tumorii.


Proctologia este cura hemoroizilor, polipilor, fisurilor anale. Interventiile se realizeaza fara internare.